Nieuws


Dahlia's te koop!

Freek en Marrianne de Weerd op de verenigingstuin
Freek en Marrianne de Weerd op de verenigingstuin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Het dahlia seizoen is weer van start en dat betekent dat het verkoopkraampje ook weer op de tuin staat. Elke zaterdag vanaf 09:00 uur zijn er leden op de tuin om dahlia’s te snijden en kalebassen te verkopen. Maar hoe gaat dat in zijn werk? En hoe wordt dit elk jaar weer een succes?

 

 Één van de leden die zich vanaf het eerste uur inzet voor het kraampje is Freek de Weerd. ‘Jaren terug ben ik begonnen met de verkoop van de dahlia’s op de zaterdagochtend. Er stonden maar twee emmers gevuld met bosjes dahlia’s. Inmiddels is dit uitgegroeid naar een mooie kraam, waar veel mensen hun dahlia’s komen halen’, zegt Freek. Ondanks zijn lichamelijke beperking staat hij elke week weer vol trots bij de bloemenkraam. Het is voor hem de mooiste dag van week vertelt hij. ‘Ik spaar de hele week mijn energie op, zodat ik hier op zaterdag weer kan zijn. Je ontmoet veel mensen en maakt ook gelijk een gezellig praatje’.

 Terwijl Freek achter de kraam zit, staat zijn vrouw dahlia’s te snijden op de tuin. Marrianne de Weerd is lid sinds 2005 en helpt haar man al jaren tijdens de zaterdagverkoop. ‘Ik doe dit werk met veel plezier. De bloemen zijn zo prachtig en je maakt er mensen blij mee. Het is voor mij een stuk ontspanning’.

Samen met Gerda Burgmeijer snijdt ze de bloemen voor de kraam. ‘Mensen willen tegenwoordig vaak een gemengde bos. We maken dan een mix van alle soorten en kleuren. Het is belangrijk dat de dahlia’s een mooie lange steel hebben, maar dat de ‘oksels’ blijven zitten aan de plant. Deze zorgen namelijk weer voor nieuwe uitlopers’.

Dit seizoen werken Freek en Marrianne al 12,5 jaar op de zaterdag om de dahlia te promoten met de kraam. ‘We hebben inmiddels veel vaste klanten die elk jaar weer terug komen voor de dahlia’s, maar zeker ook voor de kalebassen en zonnebloemen.’ zegt Freek. Op de vraag welke soort hij het mooiste vindt zegt hij direct met een lach: ‘De Eveline. Dat blijft voor mij altijd de mooiste dahlia!’

 

U kunt elke zaterdag terecht aan de Kamperzijweg in Heerde aan de verenigingstuin. Van 09:00 tot 13:00 uur zijn er leden aanwezig om u te helpen of rond te leiden over de tuin.


Ze gingen hard; alle knollen zijn verkocht! Heeft u mis gegrepen maar wilt u toch mooie dahlia's thuis? Dat kan!

Onze mooie dahlia kraam staat ook dit jaar weer voor u klaar! Vanaf zaterdag 20 juli is de verkoop gestart. Elke zaterdag van 09:00 tot 13:00 uur kunt u terecht aan de Kamperzijweg. Er zijn leden aanwezig die u kunnen rondleiden over de tuin en u kunnen helpen met een bos dahlia's samenstellen. Naast dahlia's zijn er ook zonnebloemen en kalebassen te koop. Zeker een bezoekje waard!


Mw. Toorn 50 jaar lid

Mw. Toorn met voorzitter Rorije
Mw. Toorn met voorzitter Rorije

 

Tijdens de ledenvergadering was er een speciaal moment van aandacht. Mevrouw Toorn was 50 jaar bij Dahliavereniging Heerde. 

 

 

Samen met haar man was ze lid. Toen hij overleed bleef zij bij de tuin. Ze heeft mooie herinneringen aan de dahliatuin toen deze nog aan de Brandstraat zat. Haar schoonouders woonde er dichtbij en ook zij werden lid van de vereniging. 

 

Voorzitter Grietje Rorije heeft haar de prachtige gouden dahlia speld overhandigd en een mooie bos bloemen om haar te bedanken.